Logo
0767.854.276
DENISIPARI si FORAJE
Profesionalism - Devotament - Experienta
Home Servicii Denisipari puturi forate

Denisipari puturi forate

Review-uri 0.0 (0 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (0 intrebari)

Denisiparea este o operatiune uzuala de intretinere a putului prin care se elimina dopurile de nisip format in foraj de-a lungul timpului. Practic, prin denisipare se obtine o decantare a particulelor aflate in suspensie, de cele mai multe ori acestea fiind nisip mai mult sau mai putin fin.

Principalele cauze de nisipare la puturi sunt urmatoarele: alegerea fantelor filtrelor a fost facuta gresit. echipa de meseriasi a procedat necorespunzator la alegerea unui pietris in jurul filtrelor, etc.
In general dupa un interval de timp de aproximativ 3-4 ani de la exploatarea oricarui foraj este absolut normal ca la pornirea pompei sa intre o cantitate mica de nisip in put. Nisipul se decanteaza pe fundul putului, iar pe masura ce cantitatea de nisip creste, acesta uneori formeza dopuri de nisip care astupa filtrele prin care patrunde apa din panza freatica, scazand treptat debitul de apa.

Un prim efect al denisipari este acela al cresterii randamentului. Adica apa va iesi din foraj mult mai usor, mai curata si aproape la fel ca atunci cand s-a dat in exploatare forajul respectiv. Bineinteles, daca debitul de apa oferit de foraj este foarte scazut, dupa denisipare debitul va creste automat.

Iar un al doilea efect este datorat faptului ca se foloseste intreaga suprafata a filtrului, constatandu-se ca nu mai sunt pierderi sau ca acestea sunt mult reduse. Acest lucru este realizat deoarece, la baza forajului, apa va fi captata dintr-o suprafata mai mare, ceea ce inseamna o crestere a eficientei. Desigur, forajul nu va fi niciodata mai bun decat a fost la momentul pus in functiune.

Denisiparea puturilor forate se realizeaza cu o instalatie in sistem aer-lift, mai exact cu ajutorul unei pompe cu aer (Mamuth). Cu ajutorul acesteia se introduce aer in put si se extrage apa cu nisip. In unele cazuri suflam aer in foraj pe direct fara a mai introduce pompa mamut. Practic prin realizarea procesului de denisipare se forteaza ca putul sa genereze un debit cat mai mare de apa. In timpul operatiei de denisipare, in jurul filtrelor de la foraj ar trebui sa se formeze un alt filtu, natural. Acesta nu va mai permite intrarea nisipului in teava de Pvc. Fitrul trebuie sa fie format din pietrisul intodus de echipa ce a lucrat la foraj. De asemenea, vor fi introduse si particulele de nisip ce provin din stratul acvifer.

Durata realizarii procesului de denisipare a unui put nu ar trebui sa depaseasca mai mult de o zi. Dar, in functie de adancime, grad de colmatare, diametrul tubulaturii si alte elemente, unele neprevazute, denisiparea s-ar putea intinde si pe durata a 2-3 zile.

In mod cert, denisiparea este o operatie care trebuie realizata doar atunci cand este cazul. Necesitatea lucrarilor de denisipari puturi apare cand avem de-a face cu un foraj defectuos sau o exploatare necorespunzatoare. Dupa realizarea procesului de denisipare veti avea parte de apa curata si fara nisip, un debit crescut si o mai mare permeabilitate in zona filtranta a forajului.

-
Doar in luna August beneficiezi de denisiparea putului GRATUIT pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 25%

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare