Logo
0767.854.276
DENISIPARI si FORAJE
Profesionalism - Devotament - Experienta
Home Servicii Piloti forati si piloni de sustinere

Piloti forati si piloni de sustinere

Review-uri 0.0 (0 review-uri) | Intrebari si raspunsuri (0 intrebari)

Pilotii forati reprezinta elemente constructive de forma unor coloane sau stalpi, a caror caracteristica reprezentativa este lungimea. Utilizarea de piloti forati este o caracteristica a fundarii indirecte, tip de fundare care se dovedeste a fi deosebit de utila acolo unde conditiile din teren nu sunt tocmai prielnice. Sectiunea circulara si gracilitatea elementelor asigura accesul la zonele dorite de teren, elementele fiind usor de montat si gestionat. De cele mai multe ori, structura pilonilor este data de betonul armat, de lemn sau de metal.

Rolul folosirii sprijinirilor cu piloti forati este acela de a asigura transmiterea incarcarilor catre teren, prin intermediul pilotilor, acestia putand patrunde in profunzimea solului, pana la atingerea unui strat coeziv, care sa ofere stabilitatea necesara construirii.

Utilizarea fundatiilor folosind sistemul de piloti forati are in vedere capacitatea acestor elemente de constructie de a rezista incarcarilor transmise de catre cladire. Practic, aceste fundatii speciale din piloti forati vor transmite terenului aceste incarcari, fiind de fapt elemente de sustinere ce actioneaza conform modelului unor radacini. Fundatiile pe piloti forati au dovedit de-a lungul timpului nu doar rezistente foarte bune, ci si caracteristici deosebite in ceea ce priveste asigurarea stabilitatii terenurilor, drept pentru care acestea devin folosite cu precadere acolo unde fundatiile obisnuite nu se pot realiza. Metoda nu este una noua, insa noi sunt metodele de a executa lucrarile de acest tip si inovatia in ceea ce priveste utilizarea rationala a resurselor.

Pilonii de sustinere ofera stabilitate datorita factorilor de rezistenta a solului la varful acestuia si frecarea solului cu peretii laterali ai gramezii. In practica, diferenta consta in lungimea santului din beton armat. Suporturile, care functioneaza ca piloni de sustinere, sunt de lunga durata, deoarece punctul lor trece printr-un strat de sol de suprafata cu densitate scazuta si se sprijina pe un pamant incompresibil de inalta densitate.

Pentru a spori stabilitatea generala a fundatiei, pilotii forati si pilonii de sustinere sunt adesea instalati, utilizand metoda cu pile de ardere, adica 3-6 piloti in imediata apropiere unul de celalalt. Datorita acestei amplasari, se obtine o compactare suplimentara a solului intre stalpi si, ca rezultat, creste rezistenta solului la pilonii forati, sarcina medie pe pilonul de sustinere scazand si ea. Toate tipurile de structuri din beton armat fabricate, pot fi utilizate ca suporturi de sprijin si suporturi suspendate.

Clasificarea pilotilor se realizeaza in functie de trei factori: forma sectiunii, metoda de intarire (longitudinala si longitudinala-transversala) si soliditate.

Pentru lucrarile in care exista necesitatea utilizarii unor stalpi de sustinere in subteran, firmele specializate executa foraje piloni. Cu ajutorul unor instalatii de foraj speciale, acestea sapa la adancimea dorita pentru ca pilonii sa poata fi construiti sau introdusi in spatiul creat prin forare, in functie de materialul din care sunt fabricati acestia.

Totodata, pilonii reprezinta un element cheie in executia forajelor. Altfel spus, acestia consolideaza peretii putului de apa proaspat forat si permit avansarea lucrarilor de echipare si exploatare a gropii sapate la mare adancime.

-
Doar in luna August beneficiezi de denisiparea putului GRATUIT pentru orice lucrare de foraje puturi contractata.
Pentru restul serviciilor te asteptam cu oferte de - 25%

Review-uri

(0 review-uri)
Ratingul general al serviciului:
0.0 (0 review-uri)
5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stea
(0)
Ai utilizat serviciul?
Spune-ti parerea acordand o nota serviciului
Acorda o nota

Intrebari si raspunsuri

(0 intrebari) Adauga intrebare